Tips Untuk Dapatkan Keuntungan Melalui Emas. Cara Ringkas Dan Mudah, Boleh Buat Sekarang !!

Pelaburan emas sering diperkatakan tentang keuntungan jangka panjang. Faktanya adalah nilai emas naik sebanyak 27% dari tahun 2020 ke 2021. Lebih tinggi daripada mana-mana pelaburan yang kita tahu seperti ASB atau simpanan tetap.

Mudah untuk kita fahami jika kita melabur RM 10,000 tahun 2020 untuk membeli emas, anda sudah pun mendapat keuntungan RM 2,700 pada tahun 2021.

Tapi untuk menunggu setahun mungkin agak lama bagi kita yang perlukan pendapatan yang berterusan apa lagi jika ia melibatkan modal.

Salah satu cara yang cepat untuk mendapat keuntungan adalah menjual emas anda kepada individu berbanding menjual kepada syarikat emas.

Ini adalah kerana syarikat emas mempunyai spread yang besar untuk diambil keuntungan pada jangka pendek. Oleh itu, adalah lebih untung jika dijual kepada individu. Sebab itu anda boleh melihat emas dijual di Shopee & Lazada. Dan ramai juga yang membeli !!

Namun begitu cara yang terbaik adalah menjadi dealer atau wakil jualan. Anda akan mendapat komisen dari belian sendiri dan belian pelanggan anda. Dan anda sebenarnya tidaklah menjual apa-apa produk.

Kerana sistem insentif Kabgold berbentuk sistem referral, maksudnya anda sharekan link referral anda kepada pelanggan anda untuk mendaftar. Dan sekiranya pelanggan/rakan anda membuat belian emas, anda akan mendapat insentif. Sistem referral ini juga digunakan oleh syarikat gergasi dunia seperti Airbnb dan Tesla.

Jika anda menggunakan landing page pula, anda hanya salurkan pelanggan anda ke landing page anda sendiri. Disitu terdapat maklumat, video dan juga artikel mengenai emas. Dan bila pelanggan anda sudah membuat keputusan untuk mendaftar, landing page juga menyediak link referrral dan link whatsapp. Mudah dan mengautomasikan perniagaan anda. Nak daftar landing page boleh ke www.goldhq.my.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *