Bila Kita Membeli Emas Wajib Kita Melihat Pada Konsep Patuh Syariah Dan Ianya Bukan Setakat Disijil

Ambil tahu tentang konsep patuh syariah dalam membuat pembelian emas

Kebiasaaanya, bila kita melihat pensijilan patuh syariah itu serta merta kita yakin macam kita melihat logo tanda halal. Tapi ada perbezaan ketara dari segi pemahaman orang ramai tentang konsep patuh syariah itu sendiri, lebih-lebih lagi apabila melibatkan kewangan atau pembelian emas.

Tetapi, ia bukanlah satu perkara yang buruk kerana kita masih boleh belajar dan cari pengetahuan tentang konsep patuh syariah dalam pembelian emas. Dan yang paling penting adalah syarikat emas itu bukan setakat ada sijil, tetapi mematuhi konsep syariah pada peringkat tertinggi.

Mesti anda sendiri pernah mendengar tentang akad jual beli emas, pembelian emas mesti pada kewujudan emas fizikal dan pelbagai lagi kan?

Dan Alhamdulilah, kekuatan KABGold sebenarnya adalah pada pengurusan tertingginya yang dikenali sebagai ikon penasihat syariah. Datuk Dr. Mohd Daud Bakar adalah nama besar dalam industri kewangan negara dalam dan luar negara. Beliau juga adalah Penasihat Syariah Bank Negara Malaysia dan Suruhanjaya Sekuriti dan kini juga adalah Presiden Universiti Islam Antarabangsa (IIUM). Datuk Dr Daud adalah Pengerusi KABGold.

Lihat video-video terkini GoldHQ yang mengupas tentang pelaburan dan perancangan kewanagan anda khususnya dalam pelaburan emas patuh syariah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *